Ateist svar!

Hellu...
Nu tänkte jag komma med lite bra svar på 3 olika frågor. Mina svar är tagna ur en bok som heter Gud tror inte på ateister, skriven av Ray Comfort. (En bok ja varmt kan rekomendera, grymt bra.)

Går kristendomens blodiga historia ihop med vad som skall vara en kärlekens religion, eller visar den vad resultatet blir när man överger förnuftet för tron?

Bibeln befaller de kristna att älska sina fiender och att göra gott mot dem som utnyttjar en. Terroristerna i tagedin vid World Trade Center genomförde sina planer i Guds namn. Det är inget nytt. Korstågsfararna och de som begått grymma handlingar i kristendomens namn, var också onda människor som genomförde sina egna moraliskt förkastliga planer.
En tänkande människa kan skilja på dem som använder den kristna tron för sina egna politiska eller "religösa" mål, och dem som verkliga efterföljare till Jesus!!

Om allting måste ha en skapare, vem eller vad har då skapat Gud?

Han skapade "tiden", och eftersom vi lever i tiden kräver förnuftet att allt måste ha en början och ett slut. Men Gud står utanför tidens begränsningar. Han rör sig genom historien så som vi bläddrar genom en historiebok; de här kan bevisas genom ett enkelt stadium av Matteus 24, Lukas 21 och andra Temoteus 3. Han lever i "evigheten", och har därför ingen början och inget slut. Det här är den dimention i vilket människor kommer att befinna sig, när Gud en dag drar undan tiden.

Har någon någonsin blivit dödad i ateismens namn?

Ja. Ateistiska kommunistregimer har slaktat 100 miljoner människor. I kina blev 72 miljoner mördade, i Sovjet 20 miljoner, i Kambodja 2.3 miljoner, i Nordkorea 2 miljoner, i Afrika 1.7 miljoner, i Afganistan 1.5 miljoner, i Vietam 1 miljon, i Östeuropa 1 miljon och i Latinamerika 150 000 personer. Trotts detta kommer den fulla innebörden av ateistisk tro inte att upptäckas förren på domens dag, då de som kallar sig ateister och därför ignorerar Guds nåd kommer att förlora sin dyrbaraste egendom, sitt liv.


Kommentarer
Postat av: J

Just den boken köpte jag till min syster som börjar intressera sig för Gud. Har inte läst den själv, men har hört andra säga att den var bra...

2009-05-26 @ 21:44:38
URL: http://kristen.blogg.se/
Postat av: Marta

Konstig titel tycker jag! Det fina med Gud är väl att Gud kan älska när inte människor kan. Att innan en människa söker Gud så har Gud sökt människan och trott på hennes möjligheter till liv. Eller?

2009-05-28 @ 19:32:52
URL: http://dadamzungu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0